• Voitte kirjoittaa lausuntonne alla olevaan tekstikenttään
   • Huoltovarmuuskeskus
    Uppdaterad:
    20.1.2022
    • Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt usealta taholta lausuntoa otsikon asiasta. Huoltovarmuuskeskus on tutustunut esitettyyn asetukseen. Huoltovarmuuskeskus (HVK) pitää valitettavana, että turpeen rooli huoltovarmuuspolttoaineena häviää dramaattisen nopeasti eikä korvaavaa menettelyä ole. Turpeen noston siirtymäkauden tukeen HVK:lla ei ole lausuttavaa. Pia Oesch Johtaja, energiahuolto Petri Nieminen Voimajärjestelmäasiamies
   • Heikkilä Mikko
    Uppdaterad:
    17.1.2022
    • VN/31495/2021 "Vihreämpään" energiantuotantoon siirtyminen ja hiilipäästöjen vähentäminen tulisi pohjautua todenmukaisuuteen ei suurten pelaajien businekseen. Yleensä uusiutuvan energian tuotanto tuottaa enemmän hiilipäästäjä kuin aikaisempi menetelmä: Michael Moore Presents: Planet of the Humans https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE Uusiutuvan energiantuotannon tukiaiset valuvat isossa kuvassa ilmeisesti suurten pelaajien pussiin? Päästökauppa on tästä oiva esimerkki. Saadaanko pian laki, että asuntoja saa lämmittää enää 14 asteisiksi ja kuinka monella kuluttajalla on jonkin ajan kuluttua edes varaa tuohon lämpötilaan sisätiloissa, kun energian hinta nostetaan keinotekoisesti tällä päästökauppasysteemillä. Teillä on varmasti älykästä porukkaa siellä, niin voitte pohtia aisiaa.
   • Tainikoski Oy, Martimo Sauli
    Uppdaterad:
    16.1.2022
    • Tukea tulisi maksaa vielä alalla oleville turveyrittäjille, jotka kippuroitsevat alalla vielä muutamia vuosia henkitoreissaan, ja varmistavat siten maan huoltovarmuutta. Tämä koskee nimenomaan suurempiin voimalaitoksiin toimittavia yrittäjiä, joiden sopimuskumppani on vahva sopimuslaadinnoissa. Vuoden 2022 tuen tulisi olla aumakuutioperusteinen, ei sidoksissa toimitettuun määrään.